StartUpp handler om å virkelig selge inn den gode ideen og årets arrangement ble igjen et møte med spennende deltagere fra hele Hallingdal. Vi på etablerersenteret er så heldige å få være med på hele prosessen – fra idé til pitch! Etter noen intense uker med spissing av konsept, terping på manus og ikke minst boosting av egoet, stod tre finalister klare for å presentere sin idé for Hallingtinget.

Årets vinner ble Guri Skjelde med ideen om å lage en sirkulær tanntråd i miljøvennlig materiale. Som tannlege er hennes mål  at flere skal få bedre tannhelse med enkle midler – prototype er på vei. Vi gleder oss til dette produktet står i hyllene på dagligvaren. Med 30.000,- ekstra i lomma jobber Guri videre med å utvikle sin ide. Gratulerer!

Tori Snerte og Stian Øygardslia delte andreplassen i årets StartUpp. Førstnevnte har i mange år utviklet Snertehaugen i Hemsedal – et samlingspunkt for kulturopplevelser innen musikk, økologi og unike menneskemater. Øygardslia deltok med ideen om det fornybare energiselskapet, Kraftkar. Her blir det fornybar energi som solcelle og vindkraft.

Vi gleder oss til å følge dere videre og håper at flere ønsker å dele en god idé ved neste StartUpp Hallingdal.

Foto: Hallingdølen